17 بهمن 1396 - 10:14
مدیرعامل بانک مسکن خبر داد؛

بازپرداخت وام مسکن ۱۵ ساله می‌شود/ سود وام بافت فرسوده کم شد

مدیرعامل بانک مسکن از مکاتبه با بانک مرکزی برای افزایش دوره بازپرداخت تسهیلات مسکن به ۱۵ سال خبر داد و گفت: سود تسهیلات مسکن در بافت‌های فرسوده ۱.۵ درصد کاهش یافت.
کد خبر : ۸۱۷۲۱
رحیمی انارکی

به گزارش خبرنگار ایبنا، ابوالقاسم رحیمی انارکی در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: نرخ سود تسهیلات از محل اوراق حق تقدم در بافت فرسوده به مناسبت دهه فجر از ۱۷.۵ درصد به ۱۶ درصد کاهش یافت.همچنین با بانک مرکزی مکاتبه کرده‌ایم تا بازپرداخت اقساط از ۱۲ به ۱۵ سال افزایش یابد که در این صورت اقساط به طور متوسط ماهانه ۱۰۰ هزار تومان کاهش می‌یابد.


وی با اشاره به وضعیت سپرده‌های بانک، تصریح کرد: سپرده‌های بانک در ابتدای سال ۵۴۵ هزار میلیارد ریال بود که در ۱۲ بهمن ماه به ۶۸۱ هزار میلیارد ریال رسید که ۲۶.۶ درصد رشد داشته و این در حالی است که بانک مسکن در رقابت نرخ سودی که پاییز سال گذشته شکل گرفت، شرکت نکرد.


وی افزود: قیمت تمام شده پول در بانک مسکن سال ۹۵، سه درصد و امسال ۸ درصد کاهش یافت و اکنون قیمت تمام شده پول در بانک ۱۷ درصد و قیمت تمام شده منابع سپرده‌ها کمتر از ۱۳ درصد است.


رحیمی انارکی ادامه داد: تسهیلات نقدی پرداخت شده در سال جاری تا ۱۲ بهمن ۱۳۴ هزار میلیارد ریال بوده که نسبت به ۱۳۰ هزار میلیارد ریال سال گذشته ۳ درصد افزایش داشته که از این ۱۳۴ هزار میلیارد ریال ۱۱۸ هزار میلیارد ریال معادل بیش از ۸۸ درصد در بخش مسکن بوده که تا پایان سال به بیش از ۹۰ درصد می‌رسد.


مدیرعامل بانک مسکن خاطرنشان کرد: سیاست ما در سال ۹۵ تقویت بخش عرضه ساختمان بود که در این زمینه پرداخت تسهیلات مشارکت مدنی افزایش یافت و بیش از ۱۴۰ هزار واحد مسکونی در حوزه ساخت تامین مالی شدند.


رحیمی انارکی با بیان اینکه رویکرد بانک در سال جاری به سمت پرداخت تسهیلات خرد بوده است، گفت: توجه خاصی به تسهیلات مربوط به زوجین شده و برای زوجین به صورت مشترک طرح‌های ترکیبی را مدنظر قرار دادیم که می‌توانند به صورت ترکیبی از محصولات بانک استفاده کنند.


وی ادامه داد: تا ۱۲ بهمن ماه سال جاری ۱۴۶ هزار واحد مسکونی از محل تسهیلات خرید پوشش داده شده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال به ۱۷۰ هزار واحد برسد که نسبت به سال گذشته از نظر مبلغ ۱۵۵ درصد رشد داشته و به ۷۳ هزار میلیارد ریال رسید و از نظر تعدادی نیز ۳۳ درصد افزایش پرداخت تسهیلات داشتیم.


مدیرعامل بانک مسکن افزود: ۳۵ هزار میلیارد ریال مشارکت در احداث ۶۲ هزار واحد مسکونی انجام شده که در مجموع کل وام‌های خرید، ساخت، سهم الشرکه و غیره ۴۱۰ هزار میلیارد ریال بوده است.
عملکرد صندوق یکم
رحیمی انارکی با اشاره به عملکرد صندوق یکم اظهار داشت: تعداد سپرده‌های افتتاحی در این صندوق ۳۶۳ هزار فقره تا ۱۲ بهمن ماه بوده که ۲۹۱ هزار فقره در حال حاضر موجودی دارند، همچنین مانده سپرده‌ها ۶۰ هزار میلیارد ریال و تعداد واحدهایی که از تسهیلات استفاده کرده‌اند، ۳۴ هزار و ۳۰۰ واحد با رقم ۲۵ هزار میلیارد ریال است.


وی با بیان اینکه از مجموع ۳۴ هزار و ۳۰۰ واحد، ۱۰ هزار واحد مربوط به زوجین است، افزود: یک هزار و ۲۰۰ واحد در هر هفته پرداخت تسهیلات در صندوق مسکن یکم داریم که هر هفته در حال افزایش است.


وی در پاسخ به پرسشی درباره ورشکستگی صندوق پس انداز مسکن یکم گفت: این موضوع صحت ندارد و منابع و مصارف صندوق همچنان از تعادل لازم برخوردار است اما با توجه به استقبال خانه اولی ها از سپرده گذاری در این صندوق که بیش از گنجایش صندوق به لحاظ پرداخت سالانه است، پیشنهاد داده ایم از محل صندوق توسعه ملی منابع کمکی به شکل ریالی در صندوق پس انداز مسکن یکم سپرده گذاری شود.
آخرین وضعیت مسکن مهر
مدیرعامل بانک مسکن خاطرنشان کرد: اعتبار مسکن مهر ۵۵۵ هزار و ۳۸۴ میلیارد ریال بوده که ۵۲۷ هزار میلیارد ریال آن انعقاد قرارداد شده است.


وی اضافه کرد: خط اعتباری مسکن مهر ۴۵۰ هزار میلیارد ریال بوده که مابه‌التفاوت آن با ۵۵۵ هزار و ۳۸۴ میلیارد ریال از محل استمهال سه ساله بازپرداخت اقساط مسکن مهر به بانک مرکزی و بازپرداخت خطوط اعتباری تامین شده است.


رحیمی انارکی ادامه داد: مجموع واحدهای مسکن مهر ۲ میلیون و ۳۷۰ هزار واحد است که یک میلیون و ۸۰۰ هزار واحد آن تقسیط شده و ۵۷۰ هزار واحد باقیمانده که به دلایلی از جمله عدم وجود متقاضی، عدم وجود یا تکمیل تاسیسات زیربنایی، رها شدن با پیشرفت عملیاتی کمتر از ۳۰ درصد، تصرف برخی از واحدها بدون فروش اقساطی و اختلاف‌ قضایی بین پیمانکاران و متقاضیان تقسیط نشده است که در حال پیگیری با وزارت راه و شهرسازی هستیم تا این واحدها زودتر تعیین تکلیف شوند.
عملکرد بانک مسکن در زلزله کرمانشاه
رحیمی انارکی تصریح کرد: طبق کارشناسی‌ها واحدهایی که در زلزله کرمانشاه تحت پوشش بیمه بودند ۸۴۵۳ واحد به مبلغ ۲۴۷ هزار میلیارد ریال بوده که بانک مسکن برای ۳۷۶۸ واحد ۲۳۰ هزار میلیارد ریال در حال پرداخت خسارت است.


وی افزود: مجتمع شیرودی که عکس‌های آن در رسانه‌ها زیاد منتشر شد، بیشترین رقم خسارت را به خود اختصاص داده که هر واحد ۳۴ میلیون تومان مشمول بیمه می‌شود، همچنین ۴ هزار و ۶۰۰ واحد باقی مانده که در مجموع ۱۷ هزار میلیارد ریال خسارت دیده‌اند.


مدیرعامل بانک مسکن در ادامه با اشاره به معوقات بانک اظهار داشت: معوقات بانک ۹ درصد است که ۵۰ درصد این رقم مربوط به عملکرد سال ۸۹ تا ۹۱ در حوزه ارزی است که سعی می کنیم به جمع‌بندی با بانک‌های طرف و بدهکاران برسیم.


وی افزود: در حوزه فعالیت اصلی بانک یعنی بخش مسکن معوقات حدود ۳.۸ درصد بوده که آمار رضایت‌بخشی است.


ارسال‌ نظر